“Pittig, maar erg leerzaam”

“Pittig, maar erg leerzaam”

18-09-2017

“Pittig, maar erg leerzaam”

Carole Sannen is zo’n drie jaar in dienst bij Sloopwerken van Lith. Zij zorgt er als office manager voor dat alles op kantoor draait. Ook houdt ze de financiën op orde, is ze casemanager en draagt ze sinds kort nog een titel. Die van preventiemedewerker. “Iemand binnen ons bedrijf moet deze functie vervullen. Waarom ik dit doe? Omdat ik denk dat het beter is om te voorkomen dan genezen. In alle opzichten.  Ik wilde graag meer mee naar onze projecten”, legt de Schijndelse uit. “En ik vind dit een interessant onderdeel van onze branche.”

Procedures en protocollen verbeteren
Normaalgesproken zit Sannen veel op kantoor. Daar hoort ze over de werkzaamheden van haar collega’s, maar is het lastig er een goed beeld bij te vormen. Dat is verleden tijd, want ze gaat nu mee op pad. Met de ogen wagenwijd open en oren gespitst. Om zoveel mogelijk (bijna) ongevallen te voorkomen. “Ik inventariseer de risico’s en beoordeel knelpunten. Als me iets opvalt, zorg ik ervoor dat het bespreekbaar wordt en worden procedures en protocollen verbeterd. Ik ga dus op zoek naar structurele oplossingen voor ieders veiligheid, gezondheid en milieu.”

Eén op één opleiding
Sannen heeft de opleiding, bestaande uit 1 cursusdag en een boel inleeswerk, met plezier gevolgd. “Het was pittig, maar erg leerzaam. Door dit traject weet ik hoe ik mijn nieuwe rol het beste kan invullen. De opleidingsdag was één op één en situaties werden vanuit het oogpunt van ons bedrijf benaderd. Dat is fijn, want slopen is toch een apart vak.”

Feeling krijgen
Het is nu tijd voor de praktijk. Sannen laat er geen gras over groeien en wil regelmatig met een uitvoerder mee voor werkinspecties, observaties en audits. “De opleiding heeft voor een goede basis gezorgd, maar ik moet er nog meer feeling mee krijgen. Ik moet groeien in deze rol, want ik heb geen RI&E-achtergrond. Dat betekent: anders denken, kijken en beoordelen. Met een preventieve insteek.

Gelukkig hoef ik niet helemaal alleen rond te dobberen in de ‘preventiewereld’, want Van Mun Advies – in de persoon van Pascal – geeft me uitstekende feedback.”

Wil jij ook de opleiding tot preventiemedewerker volgen? Of meer informatie hierover. Klik hier of neem contact met ons op.Waarom van Mun advies


doelgericht

efficiënt & meetbaar

praktisch

maatwerk

één aanspreekpunt

synergie

0412 649 844