0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

We vinden een goede – bijna vriendschappelijke – relatie met klanten belangrijk. We zijn open, eerlijk en zetten graag een stap extra. En soms… vragen we hén om een gunst. Om iets over onze samenwerking te vertellen bijvoorbeeld.
Deze keer komt een duo aan het woord: Jorg Zwaans en Joyce van der Hagen-Brands van Begra Group. Jorg is directeur. En Joyce vervult een dubbelfunctie: ze is HR-medewerker én KAM-functionaris.

Laten we inzoomen op onze samenwerking. Welke rol hebben jullie daarin?
Jorg: “Ik heb Pascal leren kennen bij tennisvereniging TOZ. Zijn ambities spraken me meteen aan, waarna we niet veel later de thema’s veiligheid en kwaliteit samen hebben beetgepakt. Joyce is nu degene die de plannen daadwerkelijk handen en voeten geeft.”

Wat is daarbij het vertrekpunt?
Jorg: “Voor zowel medewerkers als klanten willen we voldoen aan hoge eisen. Onze mensen moeten bijvoorbeeld super veilig en op een gezonde manier kunnen werken. Ook onze stellingen moeten veilig, en dus van hoge kwaliteit, zijn. We zijn niet voor niets, naast CE en MVO, ook ISO 9001, VCA** gecertificeerd.”

Joyce: “Overigens zijn deze aspecten continu aan verandering onderhevig. Normeringen wijzigen en kwaliteit kan áltijd beter.”

Is het veel?
Joyce: “Mensen denken vaak dat certificeringen papieren tijgers zijn, maar dat valt mee. Het is ook maar net hoe je het benadert. Alles wat we hierin doen, ondersteunt onze processen. En het helpt ons juist in onze werkzaamheden, omdat het veel richting geeft.”

Begra maakt een knappe groei door. Verandert daarmee ook het belang?
Joyce: “Natuurlijk. Als er meer medewerkers zijn, groeien de risico’s. En ook de orders worden groter, zowel in aantal als in omvang. Dat ‘dwingt’ ons om de werkwijze nog beter onder de loep te nemen. Kan het bijvoorbeeld efficiënter? En kunnen we het werk voor onze mensen mogelijk verlichten?”


Joyce: “Zelf hebben we al veel kennis en ervaring in huis, maar dankzij jullie missen we niets”


Over jullie medewerkers gesproken: hoe sijpelen jullie gedachten door naar de werkvloer?
Jorg: “We leggen medewerkers niets op, maar nemen hen mee in de uitvoering. Daardoor geloven ze in onze visie en dragen ze deze ook uit.”

Joyce: “Dat begint al bij de dagstart, waarbij iedereen inbreng kan geven. Daarnaast vervullen teamvertegenwoordigers een belangrijke taak: ze voeren werkinspecties uit en ze hebben een observatierol om processen te verbeteren. Onder meer op deze manier standaardiseren we kwaliteit, veiligheid en arbeidsomstandigheden in alle lagen.”

En wat is onze bijdrage aan het geheel?
Jorg: “Jullie geven advies en bieden ondersteuning. We zijn blij met hotline Stefan tijdens interne audits. En bij Pascal kunnen we altijd terecht met vraagstukken op het gebied van Hogere Veiligheidskunde.”

Joyce: “Zelf hebben we al veel kennis en ervaring in huis, maar dankzij jullie missen we niets. Daarnaast zijn jullie BHV en VCA-opleidingen goed geregeld.”

Wat is typerend voor onze samenwerking?
Jorg: “Jullie zijn oplossingsgericht. We hebben bijvoorbeeld zeven entiteiten die allemaal gecertificeerd en CE-gemarkeerd zijn. Dat zou betekenen dat we met Van Mun veertien certificaten moeten behalen. Gelukkig kunnen we dit mede dankzij jullie als groep doen.”

Joyce: “Ook communiceren we open en duidelijk met elkaar. Daarnaast zijn jullie bijzonder flexibel.”

Jorg: “En het is altijd gezellig en positief, maar tegelijkertijd functioneel. Daar hou ik wel van.”

Tennis je nog, Jorg?
“Dat is al te lang geleden. Dat moet ik maar weer eens gaan doen. Gelukkig kom ik Pascal vaak genoeg tegen in Oss. Dat is ook altijd gezellig. En op een andere manier functioneel, haha!”

 www.begra.nl

 

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS