0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

Door corona kon ik geen cursus volgen, dus wordt dan mijn diploma verlengd?

Nee, je diploma wordt niet verlengd. Aan het begin van de coronacrisis, toen de intelligente lockdown werd afgekondigd, heeft NIBHV een coulance periode ingesteld. Immers niemand was echt voorbereid op wat er komen zou; bhv-cursussen mochten niet doorgaan en daarnaast wilden werkgevers hun medewerkers niet op cursus sturen.

Inmiddels heeft NIBHV samen met andere partijen het Brancheprotocol ontwikkeld. Dit biedt handvatten voor opleiders om, binnen de geldende regerings- en RIVM-Coronamaatregelen, toch op te kunnen leiden. Je vindt het meest recente brancheprotocol op onze nieuwspagina met corona-updates.

Het kabinet heeft per 3 maart 2021 het belang onderstreept dat er doorgang van bhv-cursussen plaatsvindt. Het blijft belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de bhv-organisatie. Er zijn óók tijdens de pandemie mogelijk mensen op locatie of op de werkvloer. Zodra er mensen op de werkvloer aanwezig zijn, geldt de Arbowet en moet een bedrijf zorgen dat de bhv geregeld is. Daar verandert de epidemie niets aan.

Dat betekent dat onze branche haar werkzaamheden volledig uitoefent en oefencentra volledig open zijn. Uiteraard altijd met inachtneming van de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol (bekijk onze nieuwspagina met corona-updates). Opleiders maken, daar waar mogelijk, gebruik van e-learning om de contactmomenten te beperken.

 

Waarom moesten we toch de herhaling volgen terwijl er een lockdown is afgekondigd?

Ondanks de lockdown en het advies voor thuiswerken, moet ook bij een minimale/verminderde bezetting de bedrijfsnoodorganisatie op orde zijn voor de werknemers die wél aanwezig zijn. Dat is vastgesteld in de Arbowet. Uiteraard moeten de praktijkcursussen gevolgd worden binnen de geldende richtlijnen en protocollen. Je leest daarover meer hier.

Bron: NIBHV – https://www.nibhv.nl/geldigheid-bhv-diploma/

 

 

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS