0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

Vanaf 1 juni is een mondkapje in de bus, trein of tram verplicht. Bij elke reis heb je zelfs een nieuw of een gewassen exemplaar nodig. Dat roept natuurlijk nogal wat vragen op. Welk materiaal is bijvoorbeeld geschikt? Hoe kan ik het mondkapje reinigen? En kan ik er zelf één maken?

Om al deze vragen te beantwoorden heeft NEN, de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, een document met aanbevelingen gepubliceerd. In de NEN-spec  ‘Niet-medisch mond-neusmasker’ staat alles over het ontwerp, het maakproces, het gebruik en onderhoud.

Gratis download
De NEN-spec ‘Niet-medische mond-neusmaksers’ kan kosteloos worden gedownload en is voor iedereen toegankelijk. Klik hier.

Wat is een NEN-spec
Een NEN-spec is een nieuwe vorm van vastgelegde afspraken. Het komt tot stand via een zogenaamde ‘fast track’ procedure. Hiermee kunnen, voor en door de markt, in korte tijd breed gedragen afspraken en richtlijnen worden opgesteld.

In dit geval hebben brancheorganisaties, beroepsverenigingen, experts en leden van gerelateerde normcommissies het document geschreven. NEN heeft hierin een onafhankelijke rol.

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS