0412 649 844 info@vanmunadvies.nl
Van 24 jaar werken in de grafische industrie naar een baan als gediplomeerd veiligheidskundig adviseur. Onze nieuwe collega Bas Wijers deed er slechts zes maanden over. Tijd om hem beter te leren kennen. Zes vragen, zes antwoorden.

Waarom heb je deze switch gemaakt?
“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dus toen Pascal van Mun me vroeg om te komen praten, deed ik dat. Na een paar gesprekken zag ik het helemaal zitten. Ik vind veiligheid interessant en de afwisseling in opdrachten en klanten trok me aan.”

En toen ben je meteen de schoolbanken ingegaan?
“Zo ongeveer. Ik heb de verkorte opleiding middelbaar veiligheidskundige in een halfjaar afgerond, terwijl daar eigenlijk anderhalf jaar voor staat. En ondertussen ben ik hier al aan de slag gegaan. Ik was dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig. In het voorwoord van mijn scriptie schreef ik dan ook dat het thuisfront een tijdje helemaal niets aan me had…”

Was dat het waard?
“Absoluut! Ik heb fijne collega’s en mijn werkweek is inderdaad zoals vooraf besproken: heel divers. Ik ben veel op pad voor audits, RI&E-opnames, voorlichtingen en projectbezoeken, maar werk ook geregeld op kantoor of vanuit huis. Én ik kan mijn tijd zelf indelen.”

Wat voeg je toe aan Van Mun Advies?
“Pfoe, dat zou eigenlijk een ander over me moeten zeggen… Maar als ik het dan toch zelf moet doen, denk ik: aanpakkersmentaliteit, bevlogenheid en altijd een positieve benadering.”

 Wanneer heb je een topdag?
“Voor mij is elke dag een mooie dag. Maar ik heb een echte topdag als alles soepel verloopt en als alle opdrachtgevers en certificerende instellingen tevreden zijn.”

Waar zou je je als veiligheidskundige in willen ontwikkelen?
“Ik zou nog wel meer machinekennis willen vergaren. Ik werk redelijk veel voor technische klanten, zoals installateurs, fabrieken en houtverwerkingsbedrijven. Die extra expertise is dus relevant én ik heb veel affiniteit met machines. En misschien ga ik ook nog voor de opleiding tot hogere veiligheidskundige. Maar nu eerst: de volle focus op mijn nieuwe baan én op het thuisfront.”

 

 

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS