0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

Een veilige werkomgeving wordt steeds belangrijker. En het belang van de Safety Culture Ladder, ook bekend als de Veiligheidsladder, groeit parallel daaraan. Logisch, want deze is een veelgebruikte beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen te meten en te verbeteren.

We kunnen ons voorstellen dat de Safety Culture Ladder vragen bij je oproept. Maar maak je geen zorgen, want wij weten hier alles van. Hieronder nemen we een schot voor de boeg met antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

Wat is de Safety Culture Ladder precies?
De ladder is een schaal met vijf treden, die het veiligheidsbewustzijn meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar maken. Dit wordt op een eerlijke manier beoordeeld, met de ambitie om je bedrijf te helpen een trede hoger te komen. Er zijn drie manieren om aan te tonen dat je een bepaalde trede hebt bereikt:

  1. Met certificering
  2. Met een ervaringsaudit
  3. Met een geverifieerd self-assessment

Waarom is dit belangrijk voor mijn bedrijf?
Het veiligheidsbelang van je medewerkers en de omgeving staat natuurlijk op nummer één. Daarnaast hanteren opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid Bouw hebben ondertekend, vanaf 2022 de Veiligheidsladder als eis in aanbestedingen en contracten (Veiligheid in Aanbestedingen, ViA).

Hoe kan Van Mun Advies en Opleidingen me helpen?
Sinds 2013 begeleiden wij al bedrijven met de certificering voor de Veiligheidsladder (nu: Safety Culture Ladder). En we kunnen je dan ook helpen het verbeteren van de veiligheidscultuur binnen elke organisatie. Hierbij leveren we maatwerk, want elk bedrijf is anders. Én we focussen ons op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. We benaderen de cultuurverbetering hierbij zowel vanuit de veranderkunde, de organisatiepsychologie, groepsdynamica, toegepaste organisatiekunde en de bestaande cultuur.

Hebben jullie specialisten in huis?
Onze adviseurs zijn allen veiligheidskundige (IVK/HVK/MVK). Daarnaast hebben zij diverse opleidingen en trainingen gevolgd op bedrijfskundig gebied. Bovendien hebben wij een specialisten met een master in (organisatie)cultuurverandering (MCC).

Heb je andere vragen of wil je hulp?
Bel of mail Van Mun Advies en Opleidingen via 0412 – 649 844 of info@vanmunadvies.nl. Zo bouwen we samen aan een veilige werkplek.

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS