0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

Wist je dat een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) verplicht is voor iedere ondernemer met medewerkers in dienst? Dit geldt voor alle sectoren, dus ook voor jouw bedrijf! De RI&E is al 25 jaar verplicht, maar veel ondernemers weten dit niet.

 

Waarom een RI&E?
Door ongelukken op het werk of beroepsziekten overlijden jaarlijks 4100 mensen en zitten tienduizenden mensen ziek thuis. Werk brengt altijd risico’s met zich mee. In elk bedrijf, groot of klein en in welke sector je ook werkzaam bent. Juist op kantoor zijn er veel ‘onzichtbare’ arbeidsrisico’s. Denk aan langdurig zitten, hoge werkdruk, veel beeldschermwerk, pesten of seksuele intimidatie.

 

Waarschijnlijk denk je dat je alle risico’s wel kent. Toch is de kant groot dat je zaken over het hoofd ziet. Ook komen er ongemerkt nieuwe risico’s bij door veranderingen in je bedrijf. Met een RI&E breng je deze arbeidsrisico’s in kaart. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers gezonder en veiliger kunnen werken.

 

5 redenen waarom je vandaag nog aan de slag moet met je RI&E:

  • Omdat er in ieder bedrijf risico’s zijn, zowel fysiek als mentaal, zichtbaar of onzichtbaar.
  • Omdat je goede medewerkers niet kunt missen.
  • Omdat uitval van personeel je gemiddeld 260 euro per dag kost.
  • Omdat gezond en veilig werken hoort bij goed werkgeverschap.
  • Omdat het wettelijk verplicht is voor alle ondernemers met medewerkers in dient.

 

RI&E is verplicht en er wordt op gecontroleerd
Heb je nog geen RI&E laten opstellen? Pak dit dan snel op, want de RI&E is wettelijk verplicht. Zonder RI&E loop je het risico op een boete. Wij helpen je graag door het werk uit handen te nemen en een complete RI&E op te stellen Dit geeft je meer grip op risico’s en voorkomt een hoop gedoe achteraf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via: info@vanmunadvies.nl of 0412 649 844.

 

Wist je dat… een gezonde en veiligere werkomgeving zorgt voor minder uitval, een hogere productiviteit en tevredener personeel? Zie de RI&E als een kans voor je bedrijf.

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS