0412 649 844 info@vanmunadvies.nl

Vanaf nu wordt het naleven van de verplichte risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) een stuk makkelijker. Van Mun Advies heeft namelijk Online Training ontwikkeld: een platform waar medewerkers relevante veiligheidsinstructies zelf kunnen bekijken. “Bovendien voldoen werkgevers meteen aan de VCA verplichting”, vertelt Pascal van Mun over de voordelen.

Van Mun merkte dat veel bedrijven moeite hebben met het periodiek scholen van hun mensen. En ook met het vastleggen daarvan. “Wij hebben het ze nu heel makkelijk gemaakt. Een medewerker kan inloggen en de instructie volgen wanneer het hén uitkomt. Ook treffen ze hier mogelijk e-learning opleidingen zoals Bedrijfshulpverlener of Werken met de heftruck aan. Dat maakt het plaatje compleet.”

Geen administratie
Ondertussen kunnen aangestelde groepsleiders alle ontwikkelingen op de voet volgen. Zij zien precies wie welke instructies heeft gehad. Ook kunnen ze een jaaroverzicht downloaden. Van Mun: “Alles wordt automatisch geregistreerd, dus dat betekent: geen administratie. Gaat er op de werkvloer onverhoopt iets mis? Dan kunnen ze precies aantonen wat ze aan scholing gedaan hebben.”

Maatwerk
Het is de Arbowet die werkgevers verplicht een RI&E op te stellen. Om de daaruit volgende risico’s gestructureerd aan te pakken, volgt een plan van aanpak en een voorlichtingsplan. Onderdeel van het laatste document kan Online Training op maat zijn. “Voor elk risico binnen een bedrijf kunnen we aparte instructies klaarzetten. Zo wordt de omgeving telkens op maat ingericht.”

Laagdrempelig
Bedrijven kunnen al gebruik maken van Online Training. Eén telefoontje en het wordt geregeld. Van Mun verwacht dat het een doorslaand succes gaat worden. “De kosten zijn laag en bedrijven hoeven bijna niets meer te doen. Of er veel concurrentie is? Nou, voorlopig is er nog geen platform zo flexibel, gebruiksvriendelijk en actueel als dat van ons.”

Doelgericht

Efficiënt & meetbaar

praktisch

Maatwerk

Één aanspreekpunt

Synergie

Inschrijven
VOLG ONS